Personifiering

VI GÖR DIN PRODUKT PERSONLIG

På Galio använder vi oss av tre olika märkningsmetoder för att personifiera våra produkter. Brodyr, Gravyr och Prägling. All märkning görs i Sverige hos en och samma leverantör. Leverantören som vi använder oss av har mer än 30 års erfarenhet i märkningsbranschen och alla våra märkningar finns under ett och samma tak.

 

 

BRODYR

Vi broderar på våra produkter av textil, exempelvis våra weekendbags och accessoarer som näsdukar och slipsar. Broderi är en textilteknik, där man med tråd eller garn syr på tyg eller annat mjukt material med hjälp av en nål. Brodyrmaskinerna är i dag helt automatiserade och hos vår leverantör finns det 4 stora brodyrmaskiner med totalt 19 brodyrhuvuden. Detta innebär att vi kan brodera 19 produkter på en och samma gång.

När du skriver din personliga personifiering så skickar vi detta till vår leverantör som sedan omvandlar detta till ett brodyrkort så att maskinen vet vad som skall broderas. När väl brodyrkortet är klart så kan maskinen göra sitt jobb.

 

GRAVYR

Gravyr används på våra produkter som är av metall eller glas. Med gravyr ristas texten in i materialet med sticklar och mejslar.

 

PRÄGLING

Prägling är en teknisk term som innebär en formförändring av ett material. Metoden skapar fördjupningar eller förhöjningar i form av olika bokstäver genom kallpressning mellan graverade stålstampar under stort tryck.